Ozbrojení lupiči okradli po Hamšíkovi aj jeho spoluhráča Behramiho

22.12.2012 Celý región

Neapol 22. decembra (TASR) - Séria ozbrojených lúpeží futbalových hviezd v Neapole pokračuje. Najnovšie lupiči so zbraňami okradli o hodinky v hodnote päťtisíc libier stredopoliara Valona Behramiho.

Ako informuje britský denník Daily Mail, v priebehu jedného roka sa zločinci zamerali aj na Edinsona Cavaniho či Salvatora Aronicu. Okradli aj manželku Esequiela Lavezziho a slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka.

Scenár posledného prepadu bol takmer identický, ako v decembri 2008, keď samotného Hamšíka olúpili o hodinky, pas, kreditné karty, kľúče od domu i finančnú hotovosť. Švajčiara Behramiho zastavili dvaja muži na skútroch, keď sedel v aute a pod hrozbou zbraní im dal všetko, o čo žiadali. K udalosti malo dôjsť v luxusnej štvrti Chiaia.

"Hľadáme dvoch ozbrojených mužov, ktorí žiadali, aby im obeť odovzdala hodinky, čo sa stalo. Následne na skútroch zmizli v hustej premávke. Pán Behrami nebol zranený, aj keď z udalosti bol v šoku," vyjadril sa hovorca neapolskej polície.

Neapol má dlhodobé problémy s podsvetím. Niekoľko vecí, ktoré zmizli z Cavaniho bytu, sa neskôr vrátili, keďže to údajne žiadali šéfovia organizovaného zločinu v meste. Šok a strach Lavezziho partnerky po lúpeži bol však taký silný, že išlo o jeden z dôvodov, prečo hráč prestúpil do Paríža St. Germain.
 

Vyberte región